Заказивање прегледа

КАКО ДА ЗАКАЖЕМ ПРЕГЛЕД?

 

Zakazati

 ЗАКАЖИТЕ ПРЕГЛЕД ОВДЕ!

 

Преглед на Универзитетској дечјој клиници можете заказати на три начина: преко интернет сајта клинике, телефоном или непосредним доласком на шалтер. С обзиром да је наша клиника терцијарна здравствена установа, за сваки преглед морате имати упут лекара из установе примарне или секундарне здравствене заштите (то јест, из дома здравља или друге болнице).

Осим у изнимним случајевима, да би Ваше дете било прегледано неопходно је да претходно закажете термин. Преглед није потребно заказати у хитним случајевима, када није потребан ни упут.

Предлажемо Вам да преглед закажете путем нашег сајта. Након што сте овим путем тражили термин прегледа, молимо вас да, до стизања нашег одоговора, никако не заказујете исти преглед и путем позивног центра (у колико сте унели исправну email адресу, наш одговор ћете добити у року од неколико радних дана).

Преглед се може заказати и телефоном. За већину типова прегледа,потребно је позвати наш Позивни центар на број телефона 011/2060-777 у периоду од 7 до 15 часова. Пре него што позовете Позивни центар, молимо Вас да обавезно имате поред себе здравствену књижицу и, за стандардне прегледе, упут лекара (ако се заказује контрола последњи извештај лекара) како бисте оператеру ефикасно саопштили потребне податке. Постоји и неколико типова прегледа који се, због својих специфичности, не заказују преко позивног центра, па прво проверите да ли се преглед који је Вама потребан налази на том списку .

У колико преглед заказујете преко Позивног центра, молимо Вас да имате разумевања због чињенице да је, услед ограниченог броја оператера и великог броја позива, често тешко добити везу.

Коначно, преглед је могуће заказати и директним доласком - са здравственом књижицом и упутом - на пријемни шалтер клинике. Хируршки и физијатријски прегледи заказују се на шалтеру на ниском приземљу, а остали прегледи се заказују на педијатријском шалтеру, на високом приземљу. Прецизније дирекције можете добити на пријавници. Да бисте избегли гужве на шалтерима, нјабоље је не долазити овим поводом рано ујутру, већ око 12 - 13 часова.

Лабораторијске анализе се не заказују, али се раде искључиво по налогу наших специјалиста. 

АКО ЈЕ КОНТРОЛНИ ТЕРМИН ВЕЋ ЗАКАЗАН ТОКОМ ПРЕТХОДНОГ ПРЕГЛЕДА?

Уколико треба да дођете на контролни преглед, а на извештају са претходног преледа пишу тачан датум и време заказане контроле, као и амбуланта у коју треба доћи, то значи да је доктор већ заказао контролни преглед за Вас. Све што треба је да дођете на заказани термин.

Пажња: ако на извештају нема прецизног термина контролног прегледа, већ пише само "контрола за три месеца", "контрола по потреби" или слично, значи да контролни преглед ипак морате Ви заказати!

КОЛИКО СЕ ЧЕКА НА ПРЕГЛЕД?

Универзитетска дечја клиника је установа на којој се лече деца из целе Србије, па и из околних земаља. У нашој земљи постоје само три установе за терцијарну здравствену заштиту деце. Отуд се, неизбежно, за одређене врсте прегледа чека и по неколико месеци.

Ипак, ми се трудимо да, колико је год то могуће, нико не буде здравствено угрожен због оваквих околности. Одређене категорије пацијената третирају се по хитном поступку. Наши службеници који врше заказивање прегледа узеће у обзир уколико је Ваше дете у некој од тих категорија. Молимо Вас, пак, да узмете у обзир да се на нашој клиници свакодневно лечи велики број тешко болесне деце, а да ствари најчешће објективно нису толико хитне колико се то родитељима чини када је баш њихово дете у питању. 

ГДЕ СЕ ЈАВИТИ НА КЛИНИЦИ И КАДА ТРЕБА ДОЋИ?

Када стигнете на клинику, потребно је да се прво пријавите на шалтер. Службенику треба да покажете упут, здравствену књижицу и да кажете у којој амбулантни имате заказан преглед. Службеник ће затим означити у рачунарском систему да сте дошли на клинику, тако да доктор може да Вас прозове када стигнете на ред.

На заказани термин нема потребе долазити сатима унапред, између осталог и да се не би још више повећавале гужве у ходницима и чекаоницама. Ипак, пожељно је доћи петнаестак минута раније, да бисте, у случају гужве, стигли да се пријавите на шалтер.

На жалост, заказано време прегледа није и гаранција да се на преглед неће додатно чекати: Универзитетска дечја клиника је болничка установа и никад се не може предвидети колико ће пацијената (често стационарних) морати да буде приоритетно прегледано из медицинских разлога, нити када ће неки од доктора морати да оде на одељење. Ипак, наши доктори се труде да се, што је више могуће, држе предвиђеног распореда. 

ДЕТЕ ДОЛАЗИ НА ЗАКАЗАНО СТАЦИОНАРНО ЛЕЧЕЊЕ?

Ако Ваше дете долази на заказано стационарно лечење у Универзитетску дечју клинику (не односи се на хитне случајеве), потребно је понети:

1. Здравствену књижицу,
2. Упут (зелени) за пријем на стационарно лечење,
3. Извештај лекара који упућује на лечење.

Стационарна лечења заказују се у договору са лекаром након обављеног прегледа.